Laat je pijn wegprikken

Je hebt al tijden last van klachten waarvoor maar geen oorzaak wordt gevonden. Je bent er al voor bij de huisarts geweest. Je bent zelfs doorgestuurd naar de specialist, maar helaas allemaal zonder resultaat. Intussen blijf jij zitten met die pijn en ongemakken en lijkt het erop dat je er maar mee moet leren leven. Wat er ook de oorzaak van is, één ding is duidelijk: iets in jouw lichaam is niet in balans.

De ‘westerse’ geneeswijze, die gehanteerd wordt door bijvoorbeeld de huisarts, is vooral goed in het aanpakken van acute klachten en om bijvoorbeeld ernstige ziekten op te sporen en te behandelen. De oosterse geneeswijze, waar acupunctuur een onderdeel van is, is daarbij prima in te zetten als aanvullende, ondersteunende geneeswijze. De oosterse geneeswijze hanteert een holistische benadering, waarbij niet alleen naar de klacht gekeken wordt, maar waarbij de hele mens, lichaam en geest, betrokken wordt.

Acupuncturist Steven Lai: ‘Iedereen met een klein beetje kennis van het menselijk lichaam heeft weleens gehoord van het bloedvatenstelsel, het zenuwstelsel en het lymfevatenstelsel. We hebben echter ook een energiestelsel. Dit bestaat uit twaalf energiebanen, die ook wel ‘meridianen’ genoemd worden. Deze meridianen zijn gerelateerd aan organen, lichaamsfuncties en gemoedstoestanden. Eigenlijk is het heel simpel: wanneer één of meer meridianen geblokkeerd zijn, en de energie dus niet vrij kan stromen, kunnen er problemen ontstaan.’

Meridianen in balans
Steven: ‘Je krijgt hierdoor lichamelijke of psychische klachten. Je raakt uit balans. Als acupuncturist kan ik voor je uitzoeken welke meridianen uit balans zijn én hoe ze weer in balans kunnen komen. Dat doe ik door middel van acupunctuur. Dat hoeft overigens niet altijd, zoals in de traditionele Chinese acupunctuur gebruikelijk is, door middel van zeer dunne naaldjes die ik op bepaalde punten in je lichaam prik. Deze naaldjes zijn nieuw en worden steeds eenmalig gebruikt. Het lijkt misschien griezelig, maar de prikjes doen niet tot nauwelijks pijn. Wanneer je erg bang bent voor naalden kan ik ook Japanse acupunctuur toepassen. Hierbij worden de meridianen door lichte strijkingen en kloppingen met zilveren en gouden instrumenten in balans gebracht. Deze methode gebruik ik bijvoorbeeld regelmatig bij kinderen.’

Acupunctuur stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, wat ook bijvoorbeeld goed werkt bij revalidatie, zoals na een blessure of een operatie. En acupunctuur kan ook prima ingezet worden ter voorkoming van klachten.

Indicaties voor acupunctuur:
– hyperventilatie
– darmklachten
– impotentie
– chronische blaasontsteking
– overgangsklachten
– depressie
– slapeloosheid
– gewrichtsproblemen
– gewicht verliezen
– stoppen met roken
– en nog veel meer

Spread the word. Share this post!